Pages Navigation Menu

För en stabil återväxt

Dormy öppnar nytt

Dormy är populärt bland svenska golfare. Företaget har varuhus på ett flertal orter i landet, och man visar inga tecken på att minska etableringstakten.

Golfkedjan Dormy påminner om Decathlon och XXL, men till skillnad från dessa rör det sig om ett företag som grundades i Sverige. 1994 startade man, som en liten butik i centrala Örebro. Sex år senare flyttade man ut till Marieberg, ett område söder om centrum där det bl.a. finns ett IKEA-varuhus. Idag har Dormy förutom i Örebro varuhus i Stockholmsområdet, Göteborg, Malmö, Jönköping, Norrköping och Sundsvall. Dessutom har man ett outlet i Ängelholm och en butik i Örebro som vänder sig till företag som vill ha användbara profilartiklar med golfanknytning.

Men man nöjer sig inte med detta. I Stockholmsområdet har man idag butiker i Barkarby i norr och i Kungens kurva i söder. Snart kommer också ett varuhus att öppna i Arninge. Även Skåne får ytterligare ett Dormy, i Väla i Helsingborg. Helsingborg är inte långt från Ängelholm, där Dormys outlet ligger. Lars Johansson, som är delägare i företaget, tycker dock inte att detta är överetablering. Enligt honom är en outlet ett annat koncept än en vanlig butik, och de kommer därför inte att ta kunder från varandra. Dessutom är en butik i Helsingborg inte bara en satsning på den inhemska marknaden – Danmark är inte långt bort, och det finns naturligtvis många även i vårt södra grannland som vill shoppa golfutrustning.

En golfbutik bör vara beskaffad på ett visst sätt invändigt, och därför brukar Dormy börja från grunden, och bygga sina butiker själva. Men ibland tar de över en butikslokal. Detta är anledningen till att butiken i Helsingborg kommer att öppna före den i Arninge, men inte kommer att vara särskilt lik de andra varuhusen.

Troligen kommer fler varuhus att öppna under de närmaste åren, men var detta blir är i dagsläget inte klart.