Pages Navigation Menu

För en stabil återväxt

Golfresa till Irland

Golf förknippas ju framför allt med Skottland, med det är en region som är känd för sitt dåliga väder. Varför inte åka till Irland istället? Faktum är att den gröna ön är en av världens främsta golfdestinationer.

Skottland är fint, men det är också kargt och regnigt. Det regnar förvisso en hel del på de brittiska öarna över huvud taget, men för den som tycker det är viktigare med roligt spel än med historiska traditioner (för där vinner Skottland, av uppenbara skäl) finns det mer intressanta destinationer än Skottland. Irland anses av många vara den allra bästa golfdestinationen.

Den irländska maten är bättre än sitt rykte, och det är lätt att både förstå vad folk säger och göra sig förstådd. Men det främsta skälet att välja Irland som destination är golfbanorna. De är öppna året runt, men den bästa tiden att åka är mellan april och oktober. De mest kända banorna är Ballybunion, Portrush och Portmarnock, men det finns många banor som alla har sin charm. Alla banor välkomnar gästspelare.

För en svensk är troligen de irländska linkbanorna de mest intressanta. Dessa är i princip inte designade alls, utan man spelar helt och hållet efter de förutsättningar som naturen har angivit. Ofta är det enda ingreppet som görs att man klipper gräset på green och fairway. Det går inte att ta sig fram med golfbil, och det finns inga asfalterade vägar. Är man inte van vid att gå med golfbag i rask takt kan man behöva träna upp sin kondition lite. På Irland är golf lite av en konditionssport, även om det mest beror på att de lokala spelarna går mellan hålen för att hinna fram till puben snabbare.

Det är enkelt, och inte särskilt dyrt, att hitta en flygresa till Irland. Ryan Air är ju, när allt kommer omkring, ett irländskt bolag.